Mitt liv en snabb återblick

 

Jag föddes 1971 i Torstuna socken utanför Enköping på familjegården "Flinkbacken" Grinda! Min far var Lennart Hallgren känd politiker inom Centerkretsar och som arbetade på riksorganisationen för C i Stockholm, Min mor är Lena Hedin, numer pensionär men varit aktiv inom Vi Unga rörelsen och fd. arbetsledare på en servicecentral i Enköping!

Redan vid 15 års ålder blev jag politiskt aktiv som Ordförande i Enköpings CUF, under de kommande åren var jag utbildningsansvarig för Uppsala län inom CUF och satt även i Vuxenskolans styrelse Uppsala län.

Valde att bi kock och direkt efter skolan och bara 17 år gammal flyttade jag till Stockholm och började jobba som Kock, arbetade mig upp i hierarkin och var tvungen att lägga ner den politiska ambitionen då tiden blev knapp!

Efter många år som matlagare så kom dagen då drömmen om en egen restaurang slog in, så i Sala och i gruvområdet i Silvergruva så hittade jag mitt kall, i oktober 2004 skaffade jag mig så ett eget Werdshus och drev det i 3 år med min bror innan jag blev lärare inom Restaurang och Livsmedels programmet på gymnasiealnivå på den skola jag själv gick nämligen Westerlundska gymnasiet i Enköping. Kom in på lärarhögskolan och 2009 hade jag min examen.

Hade någon sagt åt mig 1989 att jag skulle studera igen hade jag trott dom skoja, men jag fick den stöttning jag kunde få av mina föräldrar och det är jag tacksam för idag, därav min brinnande tro på att kunna skapa möjligheter för ungdomar så att de om de önskar kan göra val senare i livet precis som mig.

Är sedan 2012 programanvarig för Restaurang- och livsmedelsprogrammet på Ullvigymnasiet i Köping!

Även aktiv och sitter i riksstyrelsen för Svenska Kockars Förening där jag medverkat till att bygga upp en rikstäckande ungdomssektion med ambassadörer från Malmö i söder och Boden i norr, totalt 24 ungdomar som är ambassadörer, sedan har vi 1200 ungdomar till och vi växer stadigt! Att få ynnesten att vara med och ge framtidens matlagare rätt förutsättningar till lärande och jobb är mycket stimulerande. Att se ungdomar växa efter praktik från allt från en kvarterskrog hemmavid till de största bästa köken i världen med köksmästare/ägare som Gordon Ramsey och Heston Blumenthal skänker mig en enorm glädje!

Brinner för mat och människor och mötet mellan dessa, vill att alla ska ges bästa möjliga förutsättningar för att få ett så bra liv som möjligt med så många möjligheter som det bara är möjligt!

 

Se till att ditt kök är lika rent, vackert, oskuldsfullt och genomtänkt som den vackra ståtliga svanen

Nyheter

Headlines »

Redigerad hemsida

Headlines »

Projekt skola och utbildning i HACCP

Headlines »

Projekt Inspektörer

Headlines »

!

 

 

Vem är jag! Marcus Hallgren

Kontakt: info@haccputbildning.se eller ring 070/792 11 98